FilipNaudts-CopyrightFilipVanDerCruyssen.jpg

www

Filip Naudts

Portfolio

(Gent, 1968) is naast fotograaf ook fotorecensent. Naudts start zijn carrière als setfotograaf bij de Vlaamse publieke omroep VRT. Daarna gaat hij aan de slag als fotodocumentalist in het Antwerpse FotoMuseum en als fotorecensent bij het Nederlandse vakblad FOTO.

Maar sinds de oprichting van zijn fotostudio Guarda La Fotografia (1993) en zijn solotentoonstelling in het Nationaal Technologisch Museum van Tsjechië in Praag (2000) is Naudts vooral ook zelf als praktiserend kunstenaar niet meer weg te denken uit de hedendaagse Belgische fotografiescène.

Gestaag drukt hij met een eigen ontwikkelde stijl zijn stempel op de markt. Toch is het pas in 2006 dat hij de fundering sterk genoeg acht om te bouwen aan een carrière als fulltime artistiek portretfotograaf.

De aandacht voor zijn fotografie zwelt aan waardoor zijn beelden meer dan ooit hun weg vinden naar het grote publiek. Filip Naudts is nu een begrip, met de herkenbaarheid van zijn werk als voornaamste troef.

Of hij nu eigen werk creëert in functie van tentoonstellingen of fotografeert in opdracht van zowat alle populaire Vlaamse magazines, in beide gevallen is Filip Naudts gefascineerd door zowel de afbeelding van de schoonheid als door de relativering ervan. Esthetisch verlangen, gespekt door een queeste naar absurditeit.

Naudts groeide op in Lochristi, waar hij nog steeds woont

.